Ha belül kicsi vagy….kifelé nagynak akarsz látszani?

2019. dec. 4.Coaching0 hozzászólás

Ha belül kicsi vagy….kifelé nagynak akarsz látszani?

Figyelek. Figyelem az embereket, figyelek helyzeteket. Játszok a gondolattal, vajon mi állhat a másik ember viselkedése mögött. Mi az, ami őt mozgatja, mi az, ami őt működteti. Főleg akkor, mikor valakivel nem találom a közös hangot. Mikor nem jók az energiák, mikor azt érzem, ellenem van. Minden mondata, minden cselekedete (szerintem) ellenem irányul, amitől én csak megyek össze, keresem magamban a hibát mikor, mit, hol rontottam el. Majd váltok.

Átkapcsol a másik programom és az egyik leggyakrabban feltett kérdés magamnak, magamhoz: vajon ez a helyzet most kiről szól? De úgy igazán? Rólam, vagy róla? Kinek van problémája? Mit érdemes nekem ebből tanulnom, mire akar az élet vagyis a másik ember megtanítani?

És amint ezen a szemüvegemen keresztül nézem a világot egyre inkább azt tapasztalom, hogy aki jóban van magával, aki belül erős, aki elégedett azzal amije van és akár ezt tudatosítja is nap, mint nap magában, aki képes meglátni az élet lehetőségeit, aki magába fektet és nem mást okol a saját életéért, nem a körülmények áldozataként tekint magára, ő még ha olykor vannak nehezebb napjai is, nem akar mást bántani. Nem tipor bele a másik lelkébe, vagy ha meg is teszi, tud utána bocsánatot kérni.

A belső ürességet, bizonytalanságot nem akarja kompenzálni beszólásokkal, indulatokkal, manipulációval, a másik leértékelésével. Nem akarja a másikat a maga szintjére húzni. A belső erő tartást ad neki. A belső erő arra készteti, hogy támogasson másokat. A belső erő hitet ad neki, önbizalmat, hogy amit csinál az jó és nem kell ahhoz embereket manipulálnia, hogy felhívja magára a figyelmet. Elfogadja, hogy nem lehet mindenkivel jóban lenni, nem szeretheti mindenki, nem biztos, hogy mindenkinek arra van szüksége, amit ő ad. DE az ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI elven működik.

A belső üresség vagy bizonytalanság kívülről mit láttathat: űzöttséget, indulatot, befeszülést, elutasító magatartást, bántó viselkedést, beszólásokat, odaszólásokat, saját igaza agresszív igazolását. Az önbizalom hiánya miatt zárkózott magatartással vagy agresszív fellépéssel felemeli a páncélját, eléri, hogy ne lehessen megközelíteni, féljenek vagy tartsanak tőle, mert ő maga fél attól, ha mögé látnak kiderül sebezhetősége.

Ha belül kicsi vagy, sokszor kívülről még nagyobbnak akarsz látszani, csak nincs ami a teret kitöltse. Nincs ami a belső tartást, biztonságot megadja. Miközben hiszem, hogy mindenkiben ott van az az erő, ami a saját életéhez kell. Amitől ő már nem akar valakinek látszani, mert tudja, hogy ő már AZ AKI. Azt a belső ürességet fel lehet tölteni.

Sajnos soha senki nem szólt, hogy azok a kincsek nála vannak vagy nála lehetnek, ha tesz érte. Amit magának kell megtalálni, felismerni. Más hiába látja benne, amíg ő nem látja magában. Pont ezért fontos üzenet: Magadba fektess.

Lehet érdemes a belső erőn dolgozni, a belső ürességet megtölteni és akkor nem akarunk már kifelé kompenzálni.

A coaching folyamat ebben is segíthet. A saját kincseid megtalálásában.

x

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ

Pin It on Pinterest