Ébredés az új kezdet

2017. nov. 17.Egyéb1 hozzászólás

Változtass, amíg önszántadból megteheted! És merj változtatni!

Hálás köszönettel tartozom, hogy az Ébredés az új kezdet c. könyvet elolvashattam. Napokig csak kavarogtak a gondolataim, mit is írjak le a könyv kapcsán, milyen érzéseket hozott ki belőlem? Azt hittem ez könnyű lesz…de csak keresem a szavakat, mert ezt el kell olvasni. Mindegyik történetet megkönnyeztem és közben azon gondolkoztam, miért vagyok elégedetlen az életemmel, mikor a legfontosabb dolog- közhely, de így van- egészséges vagyok. Bármit megtehetek, bárhova elmehetek hiszen nincsenek fizikai korlátaim. Reggel fitten felkelek, elmegyek dolgozni, találkozom a családdal, barátokkal, szabadidős programokat csinálok, sportolok.

Ezzel szemben vannak, akiknek ez vmilyen betegség, testi tünet miatt napi megoldandó feladatként jelenik meg. Sajnos, egyre több nő találkozik azzal a bizonyos három betűs kis szóval, mely pillanatok alatt megváltoztatja az életét. Az egyik történetben csodálattal olvastam a megbetegedett hölgy hozzáállását a rákhoz. Vagyis a rák nem betegség! Egy állapot! Aki betegségnek tekinti, betegként áll hozzá. És itt a legfontosabb a hozzáállás. Ha tudod, hogy minden rendben lesz, nem hagyod el magad, hiszel magadban, hiszed, hogy minden jóra fordul akkor igenis képes vagy felállni ebből az állapotból. Ha magadra, mint betegre tekintesz a külvilág, a körülötted élők is úgy tekintenek rád, és úgy is kezelnek, betegként! A kórházban kikérte magának, ő nem beteg, ő páciens. És a rák egy állapot.

Mindegyik hölgy története megmutatta, hogy igenis pozitiv hozzáállással- miközben további negatív események is történnek Veled-kitartással ki lehet kerülni ebből az állapotból és teljes vagy még teljesebb életet lehet élni. Mert aki átélte ezt, már igazán tudja miért és hogyan akar élni!

Olvassátok el a könyvet, csodáljátok a képeket.

Az ébredés az új kezdet hősnői bemutatták, milyen élethelyzetek vezetettek ahhoz, hogy sajnos találkozniuk kellett a rákkal. A találkozásból pedig levonták a következtetést. Volt, aki a rák kialakulásàt lelki okra, meg nem oldott feladatra, vagy olyan élethelyzetre vezette vissza, mellyel nem tudott azonosulni, így az élet egy kegyetlen feladatot szabott rá, változtasson. Ha önmagunk nem akarunk változtatni azon az életen, melyben nem érezzük jól magunkat, akkor az élet “segít”de ezt ne várjuk meg. Lépjünk saját magunkért, szeretteinkért, az életünkért.
Ezek a nők hatalmas segítséget, támogatást adnak azoknak, akik hasonló állapotot élnek meg, mert érezhetik, nincsenek egyedül. Màs is átélte, megélte, túlélte. Nyíltan mesélnek egy olyan élethelyzetről, melyet mindenki tabu témaként kezel, pedig sajnos az életünk része. Sajnos kevés olyan ember van,aki ne találkozott volna valamilyen módon ezzel a három betűs sorsokat megváltoztató állapottal, mely során sajnos vannak történetek melyek véget érnek. Ez azonban a FOLYTATÁSRÓL szól.

Hogyan élj az “ébredés” útan még szebb, boldogabb életet teljes nőként, miközben a rák pont a nőiességet “vette célba”.

Banhalmi Norbiról tudtam, hogy profi fotós. Ha nem ismerném a történeteket, a lefotózott hölgyek küzdelmeit, sose gondolnám, hogy ők valaha a rákot megélt, átélt nők. Amit minden kép sugároz, az maga a nőiesség, a teljesség. És, hogy a képek ezt tükrözzék, ehhez kellett a modell, a megélt történetével és a fotós aki képes kihozni a maximumot vagy még annál is többet belőlük, hogy újra nőként térjenek vissza.
Köszönöm minden hölgynek, hogy feltárta előttünk élete legnehezebb időszakát hitet, reményt és erőt adva ezzel mindenkinek. Az élethez!

A bejegyzés sztorijához annyit tartozik, hogy Norbi megkért még az év elején, hogy olvassam el a könyvet és írjam meg róla a “véleményem”.
Én hiszek a jelekben, amiket az élet küld. Támogatnak, megerősítenek, hogy jó úton haladsz, vagy pedig figyelmeztetnek, hogy valami nincs rendben. Pont ebben az időszakban nálam is felmerültek egészségügyi problémák. Én személy szerint abban is hiszek, hogy a betegségek nagy része lelki okokra vezethető vissza.

És ekkor jött a felismerés: valamin változtatnom kell, nem vagyok jó helyen az életben. Mivel a magánéletemben nagy változás nem történt, tudtam, hogy a munka világában kell keresni, hiszen ott váltottam. Ott nem voltam a helyemen. Az élet figyelmeztetett!
Döntöttem: nem kell nekem a betegség, még annak átélése előtt változtatok.
Most szeretnék új életet kezdeni, amikor egészséges vagyok és nem egy betegség átélése után, viselve még annak is a nyomait.
Jókor, jó időben kaptam a jelet, a felkérést a könyv elolvasására! Köszönöm!

Így döntöttem a coaching mellett!

Ha úgy érzed beleragadtál egy helyzetbe, de nem tudod merre indulj, keress bizalommal.

Kezdd az életet MEGélni, nem túlélni.

fotó: Bánhalmi Norbert

 

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Pin It on Pinterest