Az életet megéled vagy túléled?

2017. okt. 19.Life coach0 hozzászólás

Megfigyelted már, mennyire vagy elégedett a mindennapokkal?

Egy átlagos napod hány százaléka telik úgy, hogy igen ezt már szeretem, ez egy jó pillanat volt. Ha csak minimális időszakot tesz ki, ami téged feltölt, boldoggá tesz, akkor vajon az életed MEGéled vagy túléled? Te melyiket szeretnéd? MEGélni vagy TÚLélni?

A mindennapok során ha valaki mosolyog, megkérdezik mi történt? Ha valaki nevet, mi olyan vicces? És ha valaki rosszkedvű, az már fel sem tűnik. Az elfogadott.

Melyik ad több energiát? 🙂 vagy 🙁

Melyikre jobb ránézni? 🙂 vagy 🙁

Te melyik állapotot szereted jobban? 🙂 vagy 🙁

Mikor vagy elemedben?  🙂 vagy 🙁

Mikor tudsz jobban, hatékonyabban dolgozni? 🙂 vagy 🙁

Mikor élvezed jobban az életet? 🙂 vagy 🙁

Hosszú hosszú oldalakon keresztül sorolhatnánk mindannyian mikor kezdünk már el igazán, boldogan, kiegyensúlyozottan élni. Nem, most nem azt mondom, hogy az életben nincsenek megoldandó feladatok. De, ha mindig arra várunk, hogy „letudjuk” az adott dolgot és akkor kevésbé leszünk feszültek, több időnk lesz magunkra, a szeretteinkre, a hobbinkra akkor minden rendben lesz.

Az lehet, de közben az élet megy, és te nem megéled, hanem  túléled. Hiszen mindig jön egy újabb feladat, egy “jó” kifogás, miért is nem élünk igazán.

Igen, ez nem könnyű feladat, nem is kell egyedül megvalósítani.

Változtass, hogy változhass! ​Az életben két dolgon biztos tudunk változtatni- ha akarunk-, ez pedig a gondolkodásunk és a hozzáállásunk.

A nézőpontjainkat, a magatartásmintáinkat megvizsgálhatjuk és ahol szükséges megváltoztathatjuk magunkért, a környezetünkért. Don Joseph Goewey szavaival élve: rájöhetünk és megtapasztalhatjuk, hogy “a hozzáállás olyan pszichés erő, melynek segítségével a körülmények áldozatából a körülmények urává változhatunk.” Hiszem, hogy aki jól működik a saját világában az képes másokkal is könnyebben együtt működni. Ehhez szükség van önismeretre és tudatosságra.

​Segítek, támogatlak, hogy az életedben felmerült, számodra fontos problémát, a bekövetkező változások kezelését minél hatékonyabban, eredményesebben kezeld. Segítek beleállni a saját erődbe, tudatosságodba. 

Ne feledd, a coaching eredményessége attól függ, mennyire akarod a változást és mit teszel érte Te magad. A cselekvés a Te feladatod.

Rita

 

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Pin It on Pinterest