Te megengeded magadnak, hogy stresszmentesebben, lazábban élj?

2017. nov. 13.Stresszmentes élet0 hozzászólás

A kommunikáció során sajnos ritka az olyan beszélgetés amikor nem panaszkodunk.

Mindig mindent muszájból teszünk.

A munkában, a magánéletben.

Mintha valaki fegyvert tartana a fejünkhöz, úgy kényszerítene minket az élet apró dolgainak az elintézésére is.

Mennem kell bevásárolni, el kell vinnem a gyereket edzésre, rohanok ajándékot venni.

És még sorolhatnám tovább….

Mi történik? Folyamatos nyomás alá helyezzük magunkat. Meg se engedjük magunknak, hogy az életet akár egy picit is élvezzük, lazábban éljük meg.

Úgy gondolod csak akkor vagy hasznos, akkor ér valamit is a munkád, az adott cselekedet akkor ad értéket, ha muszájból teszed, ha közben kapkodsz, rohansz és ideges vagy?

Mi történne, ha kevesebbet „kellene” csinálni, vagy ha az adott dolgot, tevékenységet nem muszájból tennéd?

Ez, hogy lehetséges? Megváltoztatod a hozzáállásod!

Azt látod, hogy másnak könnyebb, de Neked annyi teendőd van?

A nap mindenkinek 24 órából áll. Senki nem írja fel, ha valamit aznap nem teszel meg és esetleg priorizálod a dolgaidat és annak megfelelően cselekszel.

Mit tapasztaltam. Úgy telezsúfoltam mindig a napom, mintha vki a nap végén piros pontot osztogatna érte. Ha valakinek meséltem egy átlagos napomról döbbenten hallgattam én is saját magam, hogy annyi mindent csináltam, mint más egy hét alatt.

Ez jó nekem? Igen, van amikor nagyon jó, de rá kellett jönnöm, hogy ezzel rengeteg stresszt is okoztam magamnak, megjegyzem feleslegesen nyomás alá helyezem magam.

Senki nem fog azért jobban szeretni és többre értékelni, mert lóverseny módjára „lefutottam” a napot.

Rendezek, rangsorolok. Vagyis próbálok😊

És ami nagyon fontos, nem halogatok. Igen, ezt őszintén szeretem magamba, hogy a tettek embere vagyok. Ha jön egy feladat időben nekilátok, sőt sokszor határidő előtt befejezem. És itt nem csak a munkahelyi teendőkre gondolok.

Miért vagy stresszes nap mint nap, mert halogatsz, így nyomás alá helyezed magad.

Meghívod a családod, barátokat egy hétvégi kerti partyra és mikor kezded a készülődést?

Persze, hogy aznap rohansz a boltba, veszed meg azokat a dolgokat is amik amúgy otthon is elállnak, aznap takarítasz, a kerti bútort előtte mosod le és mire megjönnek a vendégek már “áll a bál”, a család összeveszett, mindenki feszült a nagy rohanásban.

Miért? Mert halogatunk, ettől persze úgy érezzük, hogy mennyire elfoglalt és fontos emberek vagyunk. Igen ám, de ebből lesz a probléma is.

Szerinted milyen lenne, ha egyszer úgy készülsz egy összejövetelre, hogy időben elkezded. Mikor megjönnek a vendégek nyugodtan ülsz otthon, esetleg már kitöltötted az első Aperolod😉 és mosolyogva várod a vendégeket, akiket azért hívtál, hogy még több mosolyt hozzanak az életedbe.

Hidd el, attól, hogy kapkodsz, ideges vagy nem leszel sem Te, sem a munkád értékesebb.

Változtatni szeretnél, de egyedül nem megy?

A coaching ebben is segít. Feltárjuk, hol a „hiba a gépezetedben” és közösen megtaláljuk, elvezetlek a megoldásodhoz, hogy nyugodtabb, stresszmentesebb életed legyen.

Hogy az életet elkezdd MEGélni és nem túlélni!

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Pin It on Pinterest