Amikor valaki nem áll készen a változásra

2018. márc. 13.Coaching0 hozzászólás

De mit is értek változás alatt?

Bármit és mindent. Változás az, ha új munkahelyet keresel, vagy már megfordult a váltás gondolata. Változás az, ha a párkapcsolatod módosul, akár véget vetsz neki, akár egy szinttel feljebb emeled (összeköltözés, eljegyzés, esküvő). Változás az, ha családot alapítasz. Változás az, ha más városba költözöl. Változás az, ha új hobbit találsz. Változás az, ha nem a megszokott napi rutin szerint cselekszel egy adott nap. Változás az, ha másképp állsz a dolgokhoz, ha megváltozik a gondolkodásod. Mindig minden változik és változhat.

Van, hogy azért változol, mert az élet erre kényszerít, „ezt dobta a gép”. Változol tudatosan, mert Te magad változni és változtatni szeretnél.

És van, hogy tudod, érdemes lenne változtatni. Azt még nem tudod, hogy mit és hogyan, de az érzés ott motoszkál Benned. Valami nem jó. Valami másra lenne szükséged. De valami miatt nem mersz cselekedni, valami visszatart. Mások is látják, hogy nem jól érzed magad, javaslatok ezrei merülnek fel, mit is kellene tenned. Könnyelmű kijelentések, mert érzelmileg nincsenek benne és a történet igazán nem róluk szól.

Én magam részéről azok táborát erősítem, aki ha valamilyen helyzetben nem érzi hosszú távon igazán jól magát, akkor változtatok. Agyalok picit, „osztokszorzok” és cselekszem. Mivel magamból indultam ki sokszor nehéz volt megérteni, miért nem változtatnak az emberek azon, amiben már nem érzik jól magukat. 

Hála Louise L. Hay csodálatos gondolatainak megkaptam erre a választ:

„Amikor valaki nem áll készen a változásra, csak javaslatot tehetsz, hogyan támogathatja az illető a saját fejlődését, de végül neki kell hajlandónak lenni a munka elvégzésére. Nem kell azt akarnunk, hogy az emberek azt tegyék, amit nem tudnak megtenni, vagy azzá váljanak, akivé nem tudnak válni.”

Ma már tudom, értem és elfogadom. Egyetlen ember változását tudod teljesen befolyásolni, az pedig Te magad vagy. Mindenki másnak csak javaslatot tehetsz, de a változásra neki kell készen állni. Legyen szó az élet bármely területéről.  Ha készen állsz, de egyedül nem megy, keress bizalommal.

Rita

 

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Pin It on Pinterest