Találd meg a saját válaszaid!

2018. júl. 10.Coaching0 hozzászólás

Rengeteg kérdés foglalkoztat. A munkában és a magánéletben. Mit tegyek, mit ne tegyek.  Melyik cselekedetem vezet el a jó megoldáshoz, a jó dolgokhoz. Mikor leszek már végre elégedett az életemmel, kiegyensúlyozott hosszabb távon?

Miközben ezeken morfondírozol, várod a válaszokat. Csak sokszor nem saját magadtól, hanem mástól. “Alig várom, hogy találkozzam X.Y.-nal, vagy beszéljek vele, mert kíváncsi vagyok, mit mondd nekem. Az én életemről, az én munkámról az ott felmerülő kérdésekre.”

Miközben titokban, legbelül érzed, tudod mit kell tenned vagy Te mit szeretnél tenni. Mégis vársz. Vársz a válaszokra, hogy más mondja meg, más mondja ki helyetted. Ha olyat hallasz, ami Téged megnyugtat, örülsz. Ideig óráig, mert  közben lehet, hogy tényleges változás nem történik az adott területen.

Ha pedig olyat hallasz, ami fáj, amit nem akarsz tudomásul venni az felidegesít, elsírod magad, kiakadsz. Előfordul, hogy hibáztatod a másikat, mert őszinte volt, mert egy másik lehetőséget vázolt fel, csak az Neked nem tetszik. De mindeközben legbelül Te tudod, érzed, hogy melyik a Te válaszod.

Miért várunk mindig mások válaszára, vagy hogy az élet majd megoldja, egyszer, valamikor valahogy. Helyettünk. Miért félünk kérdezni, válaszokat adni magunknak. A mi saját válaszainkat még akkor is, ha az elsőre, rövidtávon kellemetlennek, nehéznek is tűnik.

Ha megvannak a saját válaszaid, tudni fogod, mit kell tenned, hogyan indulj el. Ehhez azonban felelősséget kell vállalni magadért, a saját döntéseidért viselve annak következményeit. Ami nem is biztos, hogy negatív, csak belénk rögzült gondolkodás, hogy minden változás, minden válasz rossz kimenetelű lesz.

Egy dolgot érdemes végig gondolod. Eddigi életedben is történtek már nehézségek, melyek után újra talpra kellett állni, összeszedni magad és tovább menni. Sikerült. Ha egyszer sikerült máskor, többször is fog. Ezért ne félj semmilyen választól.

A legjobb válasz, ami a Tiéd, amivel Te összhangba vagy, ami a sajátod. Ehhez pedig a legegyszerűbb kérdés az adott konkrét szituációban: Te vagyis ÉN MIT SZERETNÉK? Ehhez mit kell tennem? Akár már ma.

Ha keresed ezeket a válaszokat, segítek, hogy minél hamarabb megtaláld, ha készen állsz rá.

Rita

 

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Pin It on Pinterest