Mit csinálsz, ha kispadra ültetnek?

2018. nov. 22.Coaching0 hozzászólás

Mit csinálsz, ha kispadra kerülsz vagy épp nem kerülsz be a csapatba? Amikor úgy döntenek, pillanatnyilag nincs rád szükség. Kispadra ültetésednek vagy, hogy épp nem lépsz pályára különböző okai lehetnek. A döntést rajtad kívülálló személy, személyek hozzák meg.  Benned megjelenik a mellőzöttség, a nem vagyok elég jó, a csalódottság, a felháborodás érzése. Ez teljesen természetes, normális emberi reakció.

A kérdés azonban az:

Mit teszel ilyenkor?

Milyen magatartást tanúsítasz?

Milyen lesz a hozzáállásod?

Mit látnak rajtad mások?

 A választás, hogy milyen a hozzáállásod a kialakult helyzethez, a tiéd. Te döntöd el, hogy cselekszel.

 Feladod?

A sértett énedre hallgatsz, aki azt súgja a füledbe miért legyél most felháborodva? Kinek miben nem volt igaza és mennyire nem érdemled meg a történteket. Hagyod, hogy a negatív éned lehúzzon? Hogy rábeszéljen a lazaságra, „ha ti így, akkor én is így”. Minek erőltessem meg magam, ha úgyis ez lesz a vége? A monológot cifrábbnál cifrább szókapcsolatokkal lehet folytatni.

 vagy

 Fel adod?

Fel adod a leckét. Magadnak. Megmutatod mire vagy képes. Kidühöngted, kisírtad magad, de megjelenik a „csakazértis” érzés. Még többet edzel, még többet tanulsz. Magadról, az adott helyzetről, mit tehetek most azért, hogy fejlődjek, hogy jobb legyek a tegnapi önmagamnál. Hozol egy döntést és arra koncentrálsz. Alázattal cselekszel, magad és mások felé is.

 Egy dolgot ne feledj, sose tudhatod, mikor kerülsz fel vagy vissza a pályára. Mikor döntenek úgy, hogy Rád van szükség. Milyen állapotban, milyen tudással, hogy szeretnél akkor pályára lépni? Mit szeretnél, mit lássanak belőled? Milyen érzés legyen benned?

 „Ó a fenébe is, ha ezt tudom, másképp viselkedem, úgy érzem, nem vagyok most elég jó, nem vagyok képes erre ”

vagy

„Ez az, erre vártam. Tudtam, hogy újra bizonyíthatok. De jó, hogy minden tőlem telhetőt megtettem.”

 Az életnek hatalmas humorérzéke van, és sose tudhatod, mikor jön el újra a Te pillanatod.

DE ha nem is jön el, legalább ott a tudat, hogy levontad a tanulságot és mindent megtettél. Károdra biztos nem válik, hiszen azt se tudhatod soha, az élet mely területén profitálhatsz belőle.

Elsődlegesen a kispad hallatán a sportolók jutnak az eszedbe. Igen, nekem is. De mint tudod, az élet számos területén kispadra kerülhetsz. A munkahelyen nem te kapod meg a várva várt pozíciót, a családban nem téged kérnek fel keresztszülőnek, a párod más mellett teszi le a voksát, a drámaórán nem tiéd lesz a hőn áhított főszerep. Az élethelyzetek sorolhatók. Analógia alapján a fent leírtak bármelyik területre ráhúzhatóak. Lehet érdemes ezen elgondolkodni….

Sose tudhatod, mikor kapsz egy újabb lehetőséget! Válts nézőpontot!

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Pin It on Pinterest