Ajándékozzak coachingot?

2019. febr. 26.Coaching0 hozzászólás

Lehet picit furcsán hangzik, miért írja azt egy coach, hogy ajándékba coaching helyett találj ki valami mást. Mintha saját magam ellen beszélnék. Én mégis úgy látom, hogy bizony lehet nem az lesz életed legkreatívabb ajándéka a megajándékozott számára, ha te a legnagyobb szeretettel is, veszel neki egy coaching ülést/ folyamatot.  Anélkül, hogy ő tudna erről. A megajándékozott reakciója bizony tartogathat meglepetést mindkettőtök számára. 
Nézzük, miért is írom ezeket.

Ha már tapasztaltad, mit ad egy coaching folyamat, vagyis voltál már coachnál, benned ott volt az igény, a szándék, hogy változtass. Hogy segítséget kérj, mert valami nem oké, vagy csak irányba szeretnél állni, döntési helyzetben vagy amit jó lenne egy külső szemlélővel tanácsadás nélkül átbeszélni, körbe járni, hogy megtaláld a saját válaszaid. Vagy lehet úgy érezted az önbizalmad megerősítésére van most szükséged, hogy bátrabban nekivágj az élet kihívásainak. 

Te már tudod, milyen szuper szolgáltatás ez, mert beleálltál! 
Magadért, magad miatt, hogy fejlődj, hogy megláss más lehetőségeket, másképp nézz helyzetekre, emberekre, és leginkább önmagadra!
Én köszönöm a bizalmad!💜

Ajándékba szerintem NE adj!

Attól, hogy szerinted ez hasznos lehet annak akinek te vennéd, ő a saját életével, viselkedésével, kapcsolataival, munkahelyével, vagyis az egész élethelyzetével lehet, hogy teljesen elégedett. Nem szeretne azon változtatni vagy nem áll készen rá.
Furán nézne rád, mi bajod, hogy ilyen “nagyvonalú ajándékot” kap tőled és a végén a köztetek lévő kapcsolat láthatja kárát.

A coaching akkor működik, ha a kliens önmaga akarja a változást, és tesz érte! Ő maga látja úgy, hogy igen nekem szükségem van most valamire. Lehet nem is tudja, hogy kire vagy mire, csak azt érzi, hogy jó lenne egy kis segítség. Ekkor megtehetsz annyit, hogy mesélsz neki. Neked miben segített, milyen tapasztalataid voltak. Mi változott az ülések után. Legyen ez egy lehetőség neki, amiről ő maga dönt.

Tehát ha valakinek szerinted hasznos lehet, mert nem boldogulsz vele, vagy szeretnéd, hogy neki jobb legyen akkor SE AJÁNDÉKOZZ coachingot. Nem tudhatjuk mikor kinek mi a jó.

Viszont ha te nem bírsz vele, nem értitek meg egymást, szeretnéd ha helyzetekre másképp reagálna, ajándékozd meg ☝🏻saját magad ☝🏻coachinggal!

Nézz rá TE másképp!!!
Ha a Te viselkedésed változik, annak hatására fog az övé is!

Egyetlen ember hozzáállásán, viselkedésén tudsz közvetlenül változtatni: sajátodon.

De, ha coachingot szeretne bármelyik szeretted, közösen keressetek bizalommal és az ajánlásodért is hálás vagyok.

Kezdd az életet MEGélni, nem túlélni.

Rita

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Pin It on Pinterest