És te hogy vagy? Bővebben…

2019. márc. 4.Coaching0 hozzászólás

Amikor megszólít egy könyv. Vagy a könyv címe!
Jakupcsek Gabriellának jelent meg egy könyve És Te hogy vagy? Bővebben… címmel. Felketette az érdeklődésem, hiszen erről szól a coaching, vagyis ami a “bővebben” rész után jön.

Mert mindig van bőven bővebben.
Munkahelyi probléma amit nem tudsz hazavinni, vagy nem is akarsz, mert nincs aki meghallgasson vagy a családot ezzel már nem akarod terhelni és jobb “bent hagyni a problémákat”. Lehet úgy érzed nem értenek meg.
Vagy kifejezetten megkér a párod, hogy otthon ne beszéljetek a munkáról. Miközben az életednek egy jelentős részét az teszi ki. 
Te már majd beleőrülsz, azon kattogsz mi a baj veled, motiválatlan vagy, nem bírod a kollegákkal az emberi játszmákat, ki vagy borulva de nem tudsz senkivel beszélni róla. Vagy ha szóba is hozod a témát, gyakran találkozhatsz a következő mondatokkal: majd jobb lesz, nekem sem könnyebb, lépj túl rajta, majd máskor megbeszéljük, megértem és sajnálom.
A válaszokat, reakciókat kapod, de Neked nem lett jobb. Tanácstalan vagy.

Ez a bővebben rész…

Vagy az mikor a barátok, család megkérdezi, hogy vagy? Jól köszi, minden ok, nincs semmi.
Közben pedig…. ott van a bővebben rész amiről nem tudsz vagy nem akarsz beszélni.
Nehogy már valaki meglássa, hogy nehézségeim, elakadásaim, nagyobb kihívásaim vannak. Másnál az élet csupa móka és kacagás. De jó lenne, így legyen.
De ha nincs így?
Ha szeretnél beszélni a bővebben részről egy olyan közegben ahol meghallgatnak, tanácsot nem adnak, helyette megtalálod a saját válaszaid, visszacsatolást kapsz magadról, megérted a helyzetet és meglátod mit tehetnél másképp, egy bizalmi légkörben, ahol rólad van szó, tudok egy lehetőséget😊Egy coaching ülés, folyamat ami nem terápia, nem tanácsadás! Csupán gondolkodásra ösztönöz, hogy megtaláld a saját válaszaid.

Mert sokszor van bővebben….attól, hogy nem beszélsz róla, még ott van.

Rita

 

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Pin It on Pinterest