Tényleg magabiztos vagy annak akar látszani?

2019. dec. 4.Coaching0 hozzászólás

Ha belül kicsi vagy….kifelé nagynak akarsz látszani?

Figyelem az embereket, figyelek helyzeteket. Játszok a gondolattal, vajon mi állhat a másik ember viselkedése mögött. Mi az, ami őt mozgatja, mi az, ami őt működteti. Főleg akkor, mikor valakivel nem találom a közös hangot. Mikor nem jók az energiák, mikor azt érzem, ellenem van. Minden mondata, minden cselekedete (szerintem) ellenem irányul, amitől én csak megyek össze, keresem magamban a hibát mikor, mit, hol rontottam el. Majd váltok.

Átkapcsol a másik programom és az egyik leggyakrabban feltett kérdés magamnak, magamhoz: vajon ez a helyzet most kiről szól? De úgy igazán? Rólam, vagy róla? Kinek van problémája? Mit érdemes nekem ebből tanulnom, mire akar az élet vagyis a másik ember megtanítani?

Amint ezen a szemüvegemen keresztül nézem a világot egyre inkább azt tapasztalom, aki jóban van magával, aki belül erős, aki elégedett azzal amije van, aki képes meglátni az élet lehetőségeit, aki magába fektet és nem mást okol a saját életéért, nem a körülmények áldozataként tekint magára, ő még ha olykor vannak nehezebb napjai is, nem akar mást bántani. Nem tipor bele a másik lelkébe, vagy ha meg is teszi, utána képes bocsánatot kérni.

A belső ürességet, bizonytalanságot nem akarja kompenzálni beszólásokkal, indulatokkal, manipulációval, a másik leértékelésével. Nem akarja a másikat a maga szintjére húzni. A belső erő tartást ad neki. A belső erő arra készteti, hogy támogasson másokat. A belső erő hitet ad neki, önbizalmat, hogy amit csinál az jó és nem kell ahhoz embereket manipulálnia, hogy felhívja magára a figyelmet. Elfogadja, hogy nem lehet mindenkivel jóban lenni, nem szeretheti mindenki, nem biztos, hogy mindenkinek arra van szüksége, amit ő ad. DE az ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI elven működik.

A belső üresség vagy bizonytalanság kívülről mit láttathat: űzöttséget, indulatot, befeszülést, elutasító magatartást, bántó viselkedést, beszólásokat, odaszólásokat, saját igaza agresszív igazolását. Az önbizalom hiánya miatt zárkózott magatartással vagy agresszív fellépéssel felemeli a páncélját, eléri, hogy ne lehessen megközelíteni, féljenek vagy tartsanak tőle, mert ő maga fél attól, ha mögé látnak kiderül sebezhetősége.

Ha belül kicsi vagy, sokszor kívülről még nagyobbnak akarsz látszani, csak nincs ami a teret kitöltse. Nincs ami a belső tartást, biztonságot megadja. Miközben hiszem, hogy mindenkiben ott van az az erő, ami a saját életéhez kell. Amitől ő már nem akar valakinek látszani, mert tudja, hogy ő már AZ AKI. Azt a belső ürességet fel lehet tölteni.

Sajnos soha senki nem szólt, hogy azok a kincsek nála vannak vagy nála lehetnek, ha tesz érte. Amit magának kell megtalálni, felismerni. Más hiába látja benne, amíg ő nem látja magában. Pont ezért fontos üzenet: Magadba fektess.

Lehet érdemes a belső erőn dolgozni, a belső ürességet megtölteni és akkor nem akarunk már kifelé kompenzálni.

A coaching folyamat ebben is segíthet. A saját kincseid megtalálásában.

Rita

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Pin It on Pinterest